...

   

· O nama  · Naše Usluge  · Smeštaj  · Galerija  · Kontakt

DOM ZA SMEŠTAJ

ODRASLIH I STARIJIH LICA

 

SVETI SAVA 8b, NIŠ, (Gadžin Han)  tel: (+381) 018 850 400

 

____________________________________________________________________________________________________________

» O NAMA

Dom za stara i nepokretna lica "Zaplanje - moj dom" nalazi se u lepom, neprometnom delu Gadžinog Hana, u podnožju Suve planine, na samoj obali Kutinske reke, 17 km od centra Niša. Sa idejom da se napravi dom koji će biti komforan i siguran za naše korisnike, i na taj način izađemo u susret potrebama starije populacije i vođeni teškoćama pri pokušaju da pojedinim članovima svojih porodica obezbedimo adekvatnu negu, odlučili smo da se držimo onih standarda koje želimo za svoje najmilije.

Korisnici imaju 24-časovnu negu i nadzor lekara sa medicinskim osobljem i negovateljicama, koji vode brigu o  svakodnevnim aktivnostima (provera vitalnih parametara, redovno sprovodjenje terapija, kako oralna tako i svi oblici paranteralne terapije po potrebi korisnika i naloga lekara), brigu o zdravlju, podršku u borbi protiv bolesti.

Fizioterapeut je zadužen za rad sa pacijentima kojima je potrebna fizikalna terapija, radi što bržeg osposobljavanja i samostalnog kretanja npr. posle preloma kuka, moždanog udara...

Društveni život korisnika je osmišljen od strane socijalnog radnika koji je svakodnevno prisutan, sa ciljem da štiti prava korisnika, kao i da kroz kreativne radionice, izlete i druženja ulepša njihov svakodnevni život.

Sa korisnicima koji imaju visok stepen demencije i Alchajmerovu bolest, radi obučeno osoblje uz celodnevni nadzor.

Za potrebe korisnika imamo lekare saradnike – konsultanti koje pozivamo ako se ukazu specifični zdravstveni problemi, stručnjacima iz oblasti psihijatrije, neurologije, ortopedije i ostalih specijalnosti.

Dom je u neposrednoj blizini centra naselja Gadžin Han, u mirnoj ulici, sa sopstvenim parkingom za 30 vozila. Izgrađen je na zemljištu površine oko 4000 m². Objekat je spratnosti P+3+Po, sa oko  2.500 m2 korisne površine.  Dvorište je kultivisano i uređeno tako da  se korisnicima Doma omogući šetnja, odmaranje i boravak na otvorenom prostoru, opremljeno je  klupama za sedenje i  uređene su staze za šetnju pored kojih je posađeno razno ukrasno bilje, gde korisnici našeg doma uživaju u čistom vazduhu i pogledu na Kutinsku reku, kao i samu Suvu planinu.

Dom poseduje 62 sobe, svaka sa WC-om, kupatilom koji odgovaraju uslovima uobičajnog životnog standarda – veći deo soba je sa terasom, opremljene su kvalitetnim nameštajem, LCD televizorima, panik tasterom.

Sve sobe u našem domu su prostrane, imaju dosta dnevne svetlosti, prijatne su za boravak i komforne.

Pored soba za smeštaj u domu postoje zajedničke prostorije za dnevni odmor gde se korisnici mogu družiti, gledati TV, izrađivati ručne radove, čitati knjige iz biblioteke doma sa više od 200 naslova i druge aktivnosti. Korisnicima doma dostupan je besplatan bežični internet (WiFi).

Takođe u našem objektu nalazi se i moderna kuhinja sa trpezarijom za serviranje hrane. Dom je klimatizovan, poseduje dva moderna lifta tako da korisnici, bez obzira na stepen pokretljivosti, mogu koristiti sve sadržaje.

Gostovanje doma za stare "ZAPLANJE MOJ DOM"

Prvi sajm usluga socijalne zaštite - 04.05.2017

 

Zvanična dodela licence domu - 22.03.2017

» Dom je dobio licencu za rad, od strane

Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Licenca je zavedena 01.02.2017 godine, pod brojem 234 od strane Ministarstva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

» Dom je dobio PRIZNANJE u delatnosti "Rad ustanova za stara lica i lica sa posebnim potrebama" :

» Koje dodeljuje BIZNIS.rs - u Beogradu 14.12.2022 godine

 

 

 ____________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

| © 2016 Copyright - ZAPLANJE MOJ DOM |

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Copyright © 2016 All Rights Reserved

| webmaster : DELFIN-DIZAJN.IN.RS |